'Ik kan nog veel leren bij Ajax, zeker als we Champions League blijven spelen'

'Ik kan nog veel leren bij Ajax, zeker als we Champions League blijven spelen'

23-04-2022 19:08
50

Jurriën Timber is blij voor Erik ten Hag, die na dit seizoen de overstap maakt van Ajax naar Manchester United. De twintigjarige verdediger wordt zelf ook in verband gebracht met The Mancunians, maar hij ziet nog volop uitdagingen in de Johan Cruijff Arena.

"Ik zit goed bij Ajax. Ik kan nog veel leren, zeker als we op het niveau van de Champions League blijven spelen", laat Timber weten aan Het Parool. Wel is hij blij voor Ten Hag. "Het is een grote stap voor de trainer, een mooie stap", aldus de Oranje-international. "Hij heeft het verdiend. Zijn verdiensten voor Ajax zijn groot. En voor mij persoonlijk is Erik ten Hag heel belangrijk geweest. Onder hem ben ik de voetballer geworden, de man eigenlijk, die ik nu ben. Van jeugdspeler naar senior is een enorme stap. De trainer heeft veel met me gesproken. Hij is heel kritisch geweest, op een goede, opbouwende manier. Dat zal ik niet snel vergeten."

Timber ziet zelf dus nog volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen bij Ajax. Onder meer na de Champions League-uitschakeling tegen Benfica was hij de gebeten hond, doordat hij aan de grond genageld stond bij de winnende treffer van Darwin Núñez. "In de eerste helft deed zich een zelfde moment voor en toen sprong ik ertussen. Nu niet, en daar baal ik van. Ik moet die spits onschadelijk maken. De fout was niet dat ik niet sprong, want dat kon op dat moment niet meer. Die spits hing al in de lucht en leunde op mij. Dan sta je vast. De les is dat je in de duels de tegenstander altijd een stap voor moet zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie