PSV komt achterstand te boven bij Cambuur en blijft in het spoor van Ajax

23-04-2022 22:53
222

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax in de Eredivisie. De ploeg van coach Roger Schmidt knokte zich tegen SC Cambuur terug van een achterstand. Mario Götze was de matchwinner in Leeuwarden.

Concurrent Ajax won eerder zaterdag op de valreep bij NEC, waardoor PSV zich geen misstap kon veroorloven. Toch begonnen steunpilaren Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré op de bank. Zij zagen dat de start rampzalig was voor de Eindhovenaren, want al na twee minuten kreeg Patrick Joosten de bal in de kluts voor de voeten en hij scoorde met de hak.

PSV ontsnapte na een kwartier zelfs aan de 2-0. Philipp Max verspeelde de bal, maar de Duitse linksback zag Issa Kallon tot zijn opluchting slordig met de kans omspringen. Langzaam maar zeker voerden de bezoekers de druk aan de andere kant op. Eran Zahavi en Ritsu Doan deelden speldenprikjes uit, voordat het kort voor rust alsnog raak was voor de Israëlische spits door in het strafschopgebied het laatste zetje te geven.

In de tweede helft had PSV de bal, maar de ploeg van Schmidt slaagde er niet meteen in om gevaarlijk te worden. Na een uur bood Sekou Sylla, de vervanger van de geblesseerde Alex Bangura, de helpende hand. De linksback kwam voor rust nog goed weg met slechts één gele kaart na een stevige charge op Doan, maar nadat hij op de voet van de Japanner ging staan ontving hij alsnog zijn tweede prent.

Tegen het tiental van Cambuur nam PSV al snel de leiding. Mario Götze stond vrij bij de tweede paal en kopte de 1-2 binnen. PSV was in het restant dominant, maar onder meer Doan verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Dat leek de Eindhovenaren onverwachts nog bijna op te breken: uit een voorzet van Doke Schmidt kopte Dylan Smit echter over.

PSV verkleint de achterstand op Ajax daardoor tot vier punten. Cambuur raakt achterop in de strijd om een plekje in de play-offs om Europees voetbal.