Ten Hag wijst Ajax-uitblinker aan: 'Daar hebben wij zeker goed gevoetbald'

Ten Hag wijst Ajax-uitblinker aan: 'Daar hebben wij zeker goed gevoetbald'

24-04-2022 08:12
82

Erik ten Hag wijst Kenneth Taylor als de uitblinker aan van Ajax tijdens de nipte zege op NEC. De trainer van de Amsterdammers haalt opgelucht adem, nadat het bezoek aan Nijmegen op de valreep drie punten opleverde.

"Wat goed is van de ploeg, zijn de spirit, de veerkracht en de energie die erin zitten. Uiteindelijk halen we de overwinning binnen, daar moet ik mijn ploeg voor complimenteren. Dat hebben ze knap gedaan. We kunnen er weer eentje wegstrepen", reageert Ten Hag op de persconferentie. "Desalniettemin vind ik dat we beter moeten voetballen, zeker over de rechterkant. In de eerste helft was de veldbezetting daar zeker niet goed."

De Ajax-trainer was beter te spreken over zijn linkerflank. "Daar hebben wij zeker wel goed gevoetbald, met een uitblinkende Kenneth Taylor. Hij heeft daar een heel goede rol gespeeld. Buiten Taylor speelden ook Jurriën Timber en Maarten Stekelenburg een uitstekende wedstrijd."

Ook matchwinner Brian Brobbey is blij voor de negentienjarige middenvelder, die steeds meer op de deur lijkt te kloppen bij Ajax. "Hij speelde een heel goede wedstrijd. Hij is een goede vriend van mij, dus ik ben blij voor hem. Hij is mijn kleine broertje."