'Ik denk dat deze goal van Brobbey tegen NEC de kampioensgoal is voor Ajax'

'Ik denk dat deze goal van Brobbey tegen NEC de kampioensgoal is voor Ajax'

24-04-2022 12:40
127

Hans Kraay junior denkt dat Brian Brobbey zaterdag het beslissende doelpunt heeft gemaakt in de titelstrijd tussen Ajax en PSV. De ESPN-analist verwacht dat de Amsterdammers kampioen worden na de late zege bij NEC (0-1).

"Deze goal van Brobbey kan zomaar de kampioensgoal zijn. Ik denk zelfs dat dit de kampioensgoal is", stelt Kraay bij Goedemorgen Eredivisie. "Als hij hem niet binnenschiet, dan is Leiden in last. Nu kan Erik ten Hag na afloop zeggen dat ze rustig bleven. Als je in de 88ste minuut de 0-1 maakt, kan je dat makkelijk zeggen. Ik vond ook dat hij dat heel makkelijk zei. Van mij hadden ze wel iets minder rustig mogen blijven, het was wel erg rustig..."

Marciano Vink beaamt dat Ajax door het oog van de naald kroop in Nijmegen. De analist oordeelt dat onder meer Dusan Tadic en Steven Berghuis niet in vorm zijn. "De hele voorhoede is niet in vorm, maar Berghuis en Tadic spannen wel echt de kroon. Het ziet er allemaal zo hulpeloos uit. Een goal, assist of penalty verbloemt veel, maar bij Berghuis wordt het met de week slechter sinds hij van de nummer tien naar de buitenkant is gegaan. En bij Tadic is het ook al een hele tijd niet goed."