Update: Eerste 'here we go' van 2022/2023 voor Real Madrid

Update: Eerste 'here we go' van 2022/2023 voor Real Madrid

28-04-2022 23:53 Laatste update: 23:51
37

Real Madrid gaat zich versterken met Antonio Rüdiger. De Duitse verdediger van Chelsea staat op het punt om zijn handtekening onder een meerjarig contract te zetten bij De Koninklijke

Met dat nieuws pakt zowel transferexpert Fabrizio Romano als Sky Sports uit. Rüdiger en Real hebben een persoonlijk akkoord bereikt, waardoor enkel de medische keuring nog voor moeilijkheden kan zorgen. De centrumverdediger is sinds begin dit jaar transfervrij, dus Chelsea heeft geen stem meer in zijn toekomstbesluit. 

Chelsea-manager Thomas Tuchel beaamde na afloop van de 1-0 zege op West Ham United dat Rüdiger vertrekt uit Londen. "We hebben alles gegeven om hem te behouden, maar door de sancties konden we niet meer vechten om hem te behouden", aldus de Duitser. "Hij wil de club verlaten. Dat heeft hij in een privégesprek kenbaar gemaakt."

Rüdiger stond ook op het lijstje van FC Barcelona, Manchester United en Paris Saint-Germain, maar kiest voor Real. In Madrid moet hij concurreren met David Alaba, Éder Militão en Nacho Fernández.

Update: Rüdiger wordt de eerste Real Madrid-aanwinst voor het seizoen 2022/2023: transferspecialist Fabrizio Romano heeft zijn karakteristieke 'here we go' losgelaten op het transferdossier. De Duitse verdediger komt transfervrij over van Chelsea, tekent één dezer dagen bij De Koninklijke en zal waarschijnlijk na het seizoen officieel gepresenteerd worden.