Sparta treedt naar buiten over Fraser en Rankovic op 'trieste en emotionele dag'

Sparta treedt naar buiten over Fraser en Rankovic op 'trieste en emotionele dag'

25-04-2022 12:42 Laatste update: 13:06
30

Het is crisis bij Sparta, erkent technisch directeur Gerard Nijkamp. De hekkensluiter van de Eredivisie maakt het seizoen af met trainer Maurice Steijn, nu trainer Henk Fraser en rechterhand Aleksandar Rankovic zijn vertrokken.

Sparta zette Rankovic op non-actief om 'een andere dynamiek te krijgen' binnen de technische staf, maar raakte daarmee ook Fraser kwijt. "Ik wist dat een gevolg kon zijn dat Fraser dan ook op zou stappen, maar dat is niet de intentie geweest", bestrijdt Nijkamp tegenover RTV Rijnmond de speculaties.

Als het aan Nijkamp had gelegen, was Fraser op Het Kasteel gebleven. "Hem zelf ontslaan is nooit een optie geweest. Wij zagen in hem nog steeds de perfecte hoofdtrainer om ons in de Eredivisie te houden. Er was wat ruis gekomen in de samenstelling van de technische staf en dan moet je een besluit durven nemen."

De spelers van Sparta reageerden maandagochtend teleurgesteld, vertelt de technisch directeur. "We hebben een emotionele bijeenkomst gehad vanmorgen, want hij lag goed in de groep. Dat deed Henk ook goed. Het is een trieste en emotionele dag en we moeten hier vandaag even doorheen, maar kunnen er ook niet te lang bij stilstaan. We moeten nu ook door, er komen nog vier finales aan om in de Eredivisie te blijven."