'PSV kijkt of Nederlandse sensatie (19) in Italië naar Eindhoven te halen is'

'PSV kijkt of Nederlandse sensatie (19) in Italië naar Eindhoven te halen is'

25-04-2022 15:48
77

Ryan Flamingo speelt zich op het hoogste jeugdniveau in Italië in de belangstelling van diverse topclubs. De negentienjarige verdediger zou zelf hopen op een terugkeer naar Nederland, waar hij al in de jeugdopleiding van Almere City speelde.

De club uit Flevoland verhuurde hem vanaf februari 2021 aan Sassuolo, dat hem nog geen half jaar later definitief overnam. In het hoogste jeugdelftal van die club maakt Flamingo nu furore. Debuteren in het eerste lukte nog niet, maar daar hopen de fans van de groenzwarten wel op.

Met veertien doelpunten als verdediger, waaronder zeven strafschoppen, maakt Flamingo namelijk heel veel indruk op analytici, media en fans in Italië. Naast zijn doelpunten valt ook zijn robuuste werk als verdediger op en dus hebben een aantal clubs al een oogje op de Nederlander. Het contract van Flamingo loopt tot medio 2025.

Het Eindhovens Dagblad, dat weet dat Flamingo een terugkeer naar Nederland wel ziet zitten, meldt dat PSV 'de mogelijkheid heeft bekeken om hem te halen'. Het is onzeker of daar een vervolg aan wordt gegeven, omdat de Eindhovenaren al meer defensief talent binnen de gelederen hebben.