Sparta stelt Steijn per direct aan: 'Tekenend dat hij niet voor veilige weg kiest'

Sparta stelt Steijn per direct aan: 'Tekenend dat hij niet voor veilige weg kiest'

25-04-2022 18:35
36

Maurice Steijn gaat per direct aan de slag bij Sparta. De 48-jarige trainer neemt het stokje over van de opgestapte Henk Fraser, zo maakt de Rotterdamse club maandagavond bekend.

Steijn zou eigenlijk pas komende zomer aan de slag gaan op Het Kasteel, maar Sparta heeft hem bereid gevonden om eerder in te stappen. De Hagenaar staat dinsdagochtend voor het eerst op het trainingsveld. Hij wordt geassisteerd door Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk.

"Na de mededeling van Henk Fraser dat hij vertrekt hebben we uiteraard ook contact gehad met Maurice Steijn. Uit die gesprekken, die wij zondagavond en vandaag hebben gehad, bleek dat hij de verantwoordelijkheid wil nemen en bereid is om er met de spelers en staf er alles aan te doen om Sparta in de Eredivisie te houden", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp. "Als club zijn we blij dat hij bereid is om niet per 1 juli te starten, maar ons nu al wil helpen. Het is tekenend voor het karakter dat hij niet voor de veilige weg kiest en nu ook deze doelstelling wil realiseren."

Fraser besloot op te stappen na het ontslag van assistent-trainer Aleksandar Rankovic, die door zijn soms dominante gedrag niet al te goed lag bij de spelersgroep. "Op een gegeven moment wordt het een optelsom en dit was voor mij een stap te ver", reageerde de oefenmeester.

Sparta heeft nog vier wedstrijden om aan degradatie te ontsnappen. De Rotterdammers zijn momenteel de hekkensluiter van de Eredivisie met 25 punten. Willem II en PEC Zwolle hebben één punt meer, terwijl RKC Waalwijk de 'veilige' vijftiende plaats bezet met 28 punten. Sparta speelt nog tegen AZ (thuis), FC Groningen (uit), PEC Zwolle (thuis) en Heracles Almelo (uit).