Jong Ajax wint, Ihattaren pakt de hoofdrol tegen VVV-Venlo

25-04-2022 21:58 Laatste update: 22:18
133

Het was de avond van Mohamed Ihattaren bij Jong Ajax. Hij maakte de 3-1, 4-1 en 5-1 tegen VVV-Venlo (6-1 eindstand) en dat deed hij in tien minuten.

Jong Ajax - VVV-Venlo 6-1
Ajax pakte vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief tegen VVV en beloonde zichzelf na 22 minuten spelen via een doelpunt van Mohammed Kudus. Lang kon de thuisploeg hier echter niet van genieten: één minuut later zette Joeri Schroyen de gelijkmaker alweer op het scorebord.

Na rust wist Jong Ajax het verschil wel te maken. Naci Ünüvar maakte al snel de 2-1 en daarna was het de grote Ihattaren-show. Met een aantal prachtige goals pikte hij zijn hattrick mee. Ihattaren maakte de 3-1, 4-1 en 5-1. Het slotakkoord was voor Ünüvar, die een penalty benutte en de eindstand bepaalde op 6-1.

Jong PSV - MVV Maastricht 2-2
Een overtuigende eerste helft was niet voldoende voor Jong PSV om de volle buit te pakken tegen MVV. Door een prachtige kopbal kwam de thuisploeg al na vier minuten spelen op voorsprong via Jenson Seelt. Richard Ledezma verdubbelde de voorsprong door na zestien minuten de tweede Jong PSV-goal te maken.

In de slotfase wist MVV alsnog een punt uit het vuur te slepen. Nigel Thomas werkte de bal in eigen doel en bracht de spanning een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Arian Kastrati maakte na 81 minuten spelen de 2-2.