'Nederlands' Toulouse wint van Niort en promoveert naar Ligue 1

25-04-2022 23:12 Laatste update: 23:13
19

Toulouse FC is vanaf volgend seizoen weer te bewonderen op het hoogste niveau in Frankrijk. Stijn Spierings en Branco van den Boomen speelden een belangrijke rol bij de Franse club dit seizoen.

Tegen Niort stonden beide Nederlanders weer op het middenveld van Toulouse, dat na 21 minuten spelen op voorsprong kwam via Brecht Dejaegere. Het bleef lang bij 1-0, maar toen Ado Onaiwu op aangeven van Van den Boomen de 2-0 maakte in minuut 78, barstte het feest los in Toulouse. Na het laatste fluitsignaal volgde een pitch invasion door de uitzinnige fans.

Van den Boomen en Spierings kenden een goed seizoen. Van den Boomen speelde 37 officiële wedstrijden mee. Hierin maakte hij 12 doelpunten en gaf hij 22 (!) assists. Spierings speelde 33 wedstrijden mee en was goed voor 1 goal en 7 assists. Allebei de Nederlanders staan nog tot de zomer van 2023 onder contract bij de Franse club.