Driessen over Ten Hag: 'Janssen en Van der Maarel na een maand: hij moet eruit'

Driessen over Ten Hag: 'Janssen en Van der Maarel na een maand: hij moet eruit'

26-04-2022 10:10 Laatste update: 14:03
57

Alfred Schreuder was assistent-trainer van Erik ten Hag tijdens diens moeizame eerste maanden bij Ajax. De toekomstige manager van Manchester United werd toen kritisch benaderd door De Telegraaf en er werd gesuggereerd dat Schreuder naar de krant lekte: chef voetbal Valentijn Driessen ontkent dit echter.

Schreuder is momenteel werkzaam bij Club Brugge en lijkt de aangewezen man om Ten Hag op te volgen. Driessen schoof maandag aan bij Vandaag Inside en nam na afloop het item In De Wandelgangen op met presentator Wilfred Genee. "Schreuder ons lek? Ik las dat ergens, dat jij dat had gezegd. Maar nee, echt niet. Wat zou zijn belang zijn?", benadrukt de journalist, die ontkent dat Schreuder aan de stoelpoten van Ten Hag zaagde in zijn vorige Ajax-periode. "Hij had zelf ook wel aan de bak gekund, ik denk dat hij dat helemaal niet nodig had."

Wedden

Meer odds

Kritische geluiden kwamen er uit de spelersgroep, net zoals dat bij FC Utrecht het geval was, stelt Driessen. "Het lag veel meer aan de spelers, die waren ontevreden. Van de week sprak Wilco van Schaik bij NEC, die heeft hem natuurlijk naar FC Utrecht gehaald. Die zei ook: na een maand stond Willem Janssen – die nu een heel positief verhaal in The Guardian over Ten Hag heeft – voor de deur. Hij moet eruit. Mark van der Maarel ook: hij moet eruit. En zo was het ook met spelers van Ajax, ze moesten aan hem wennen."