Nijhuis krijgt lovende kritieken uit Rotterdam: 'Ik heb hem graag als scheids'

Nijhuis krijgt lovende kritieken uit Rotterdam: 'Ik heb hem graag als scheids'

26-04-2022 14:45
32

Bryan Linssen erkent dat hij graag Bas Nijhuis als leidsman heeft. De Feyenoord-aanvaller stelt dat hij graag duels uitvecht en dat de Tukker er niet vies van is om dit als reglementair te beschouwen. 

Feyenoord won afgelopen zondag met 2-1 van FC Utrecht en moest daar diep voor gaan. Dat Nijhuis het duel in goede banen moest leiden, zorgde ervoor dat het tot het eind een echte wedstrijd bleef, vindt Linssen. "Ik heb hem graag als scheids, want ik ben iemand die duels speelt en zelf af en toe een tikkie uitdeelt. Dat de scheidsrechter dan niet meteen affluit, is wel lekker", laat hij optekenen door Voetbal International

"Als Bas fluit, weet je dat er in ieder geval tempo in de wedstrijd zal zitten", steekt Linssen de loftrompet over de arbiter. Over het algemeen vindt de Feyenoorder dat menig scheidsrechter nog stappen kan maken. "Ik vind trouwens wel dat aanvallende overtredingen vaker worden bestraft. Vaak zie je dat als een aanvaller op de achterlijn een verdediger in zijn rug zit, er negentien van de twintig keer wordt gefloten. Andersom, als een aanvaller richting achterlijn loopt en een klein duwtje krijgt, gaat het fluitje toch minder vaak."