'De Ligt staat er goed op in Engeland: ook Chelsea heeft hem op de lijst'

'De Ligt staat er goed op in Engeland: ook Chelsea heeft hem op de lijst'

26 April - 15:28 Laatste update: 15:50
46

Chelsea heeft zijn oog laten vallen op Matthijs de LigtThe Blues zijn door het aanstaande vertrek van Antonio Rüdiger op zoek naar een centrale verdediger en de Oranje-international is een potentiële kandidaat om die vacature op te vullen. 

Concreet is Chelsea nog allerminst, weet het Italiaanse Tuttosport. De Londenaren zien De Ligt als een potentiële versterking in de achterhoede en daarbij heeft manager Thomas Tuchel duidelijk gemaakt dat hij komende zomer graag een verdediger aan zijn selectie toevoegt. Het valt te betwisten of De Ligt financieel haalbaar is voor Chelsea, aangezien hij vanaf juni een ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro in zijn contract heeft.

Volgens het Italiaanse medium weerhoudt de prijs Chelsea niet om 'de aanval te zoeken'. Naar verluidt wil de Engelse grootmacht onderhandelen met Juventus, om uiteindelijk een stuk minder voor De Ligt te betalen. Door de opgelegde sancties kan Chelsea het niet permitteren om grote transfersommen te betalen. Daarnaast is het de vraag of Juventus De Ligt überhaupt wil laten gaan. 

Onlangs werd De Ligt ook al gelinkt aan een overstap naar Manchester United, waar Erik ten Hag volgend jaar manager is. Bij Juventus beschikt de Nederlander nog over een contract tot medio 2024. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s