Tissoudali-gesprekken afgebroken, zaakwaarnemer spreekt duidelijke taal

Tissoudali-gesprekken afgebroken, zaakwaarnemer spreekt duidelijke taal

26-04-2022 20:50
24

De kans is klein dat Tarik Tissoudali een nieuw contract tekent bij KAA Gent. De club heeft hem een aanbieding gedaan, maar die is volgens zijn zaakwaarnemer te laag. De contractonderhandelingen zijn afgebroken.

Tissoudali, die ook naar Valencia kan, staat open voor een langer verblijf bij Gent, maar het ontvangen voorstel is niet goed genoeg. Zaakwaarnemer Menno Groenveld wijst in gesprek met Het Nieuwsblad op de woorden van technisch directeur Michel Louwagie van Gent, die aangaf dat Tissoudali niet te koop is.

"Oké. Op zich geen probleem, want Tarik staat ook open voor een verlengd verblijf. Maar in maart zijn die besprekingen begonnen met een heel flauw voorstel. Amper 20 procent meer dan wat hij nu verdient. We hebben nadien wel contact gehouden, maar vorige week kwam er een finaal voorstel, waarbij hij zo'n 25 procent meer zou krijgen. En daarmee komt hij bijlange na nog niet bij de toppers van Gent terecht. Hij blijft ermee in de middenmoot of misschien zelfs ónder de middenmoot", zegt Groenveld.

Tissoudali staat dit seizoen op negentien goals en vier assists in 29 wedstrijden. Groenveld vindt niet dat zijn 'topspeler' een 'average' contract aangeboden moet krijgen. "Maar de directie laat dus duidelijk zien dat ze niet zoveel vertrouwen in hem heeft dan ze zegt. Gent sprak zelf van een final offer en dus hebben wij per mail bevestigd dat wij de onderhandelingen als afgebroken en mislukt beschouwen", zegt hij.

"Want nogmaals: als je zegt dat je een speler onder geen beding wil verkopen, omdat hij zo belangrijk is, moet je hem natuurlijk wel in de top van je salarishuis plaatsen. Nu zeg je dat een verkoop van Tarik onbespreekbaar is, waarmee je dus aangeeft dat je geld genoeg hebt, want anders zou je hem wel verkopen voor een mooi bedrag. Maar als je dan bij het contractvoorstel zegt dat er niet genoeg geld is, onder meer vanwege corona en socialezekerheidbijdragen, is dat heel tegenstrijdig. Ik zou zeggen: koop een speler minder en zet dat budget bij Tarik. (...) Het zou mooi zijn mocht Gent alsnog daadkracht en ambitie tonen, maar daar rekenen we nu even niet meer op."