Oplettende Ihattaren voorkomt foutje van Ajax-debutant: 'Hart zat in mijn keel'

Oplettende Ihattaren voorkomt foutje van Ajax-debutant: 'Hart zat in mijn keel'

27-04-2022 07:33
72

Liam van Gelderen kijkt met trots terug op zijn debuut voor Ajax in de uitwedstrijd tegen NEC. De 21-jarige rechtsback geeft toe dat hij flink last had van de zenuwen en een oplettende Mohamed Ihattaren voorkwam dat hij niet meteen in de fout ging.

Door de blessureproblemen in de Amsterdamse defensie maakte Van Gelderen zaterdag deel uit van de wedstrijdselectie van trainer Erik ten Hag. Al in de blessuretijd van de eerste helft maakte hij zijn opwachting, nadat Perr Schuurs uitviel. "Mijn hart zat in mijn keel."

"In de bus was ik nog wel relaxed. Eerst ging Edson (Álvarez, red.) warmlopen, maar kort daarna mocht ik ook gaan warmlopen. Ik was er pas tien seconden mee bezig, toen ik weer terug werd geroepen. Ik had pas één sprintje gedaan. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest, denk ik", vertelt Van Gelderen aan Ajax TV. "Ik had zelfs het verkeerde shirt aangetrokken. Als Mo Ihattaren niets had gezegd, dan was ik met het shirt van Anass Salah-Eddine het veld op gegaan."

Tijdens de wedstrijd verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. "Alles gleed van mij af. Dat is wel raar eigenlijk hoe dat van honderd weer naar nul kan gaan." Na afloop ontsnapte de verdediger niet aan een Ajax-traditie. "Na de wedstrijd mocht ik een optreden geven in de kleedkamer, wij moeten altijd zingen. Welk nummer ik heb gedaan? Ik heb First Day Out 2 gezongen van JoeyAK."