Dessers: 'Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag, dat is er wel een beetje van af'

Dessers: 'Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag, dat is er wel een beetje van af'

27-04-2022 07:54
61

Cyriel Dessers heeft het uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord en verheugt zich op de clash met Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League, maar er moet hem nog wel iets van het hart. De Nigeriaanse Belg is liever verlost van twee 'eretitels'.

Zo wordt Dessers niet graag 'cultheld' genoemd. "Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag", zegt hij in De Telegraaf. "Cultvoetballers zijn voor mij spelers die eigenlijk niet zo goed waren, maar zich wel in de harten van de fans hebben gespeeld. In het begin was dat grappig: ik viel vaak in en scoorde een paar keer in de 92e minuut. Ik begrijp het dus wel. Maar ik denk dat ik ondertussen meer heb laten zien dan dat. Als je een ploeg als Feyenoord naar de halve finales van een Europese beker kunt schieten, is de cult er wel een beetje van af."

De 27-jarige spits, die wordt gehuurd van KRC Genk, is ook blij dat hij niet meer als luxe-invaller wordt gezien. Hij wil nu ook zijn stempel drukken tegen Marseille. De kritiek op de Conference League wuift hij weg. "In de poulefase speelden we tegen Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa, allemaal goeie clubs. Daarna volgden Partizan Belgrado en opnieuw Slavia Praag. En nu wacht Marseille in de halve finales. Dan kan je niet van een klein toernooitje spreken. Nee, de Conference League leeft hier echt."