'Ik zie Dessers in mijn voetsporen treden, we lijken wel een beetje op elkaar'

'Ik zie Dessers in mijn voetsporen treden, we lijken wel een beetje op elkaar'

27-04-2022 08:57
63

Pierre van Hooijdonk denkt dat Cyriel Dessers hem kan opvolgen bij Feyenoord. De oud-international schoot de Rotterdammers in 2002 naar de winst van de UEFA Cup en hij ziet gelijkenissen met de Nigeriaanse Belg.

"Ik zie hem wel in mijn voetsporen treden als hij net zo beslissend blijft als hij tot nu toe is geweest", zegt Van Hooijdonk in De Telegraaf in aanloop naar het duel van Feyenoord met Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. "We lijken wel een klein beetje op elkaar. Allebei spitsen met niet zo'n heel gepolijste stijl, die ook hun fysiek in de strijd gooien."

Bovendien hielpen ze allebei NAC Breda aan promotie. "Een heel sympathieke kerel", aldus Van Hooijdonk. "Ik vind het schitterend om te zien dat hij het nu zo goed doet bij Feyenoord. Zonder iemand tekort te willen doen, vind ik Dessers en Luis Sinisterra wel het belangrijkst geweest dit seizoen."

Van Hooijdonk ziet ook overeenkomsten tussen het huidige Feyenoord en het team uit 2002. "Dit is ook een groep met karakter. Het is geweldig wat Slot heeft weten te bewerkstelligen in zo’n korte periode. Feyenoord is weer leuk om naar te kijken en dat is een aantal jaren niet zo geweest."

Van Hooijdonk ziet de Conference League als een 'geweldige mogelijkheid om toch nog iets heel moois' van het seizoen te maken. "Feyenoord heeft natuurlijk veel complimenten gekregen, maar plaats één en twee zijn uit zicht, dus in Nederland zijn ze wel klaar."