'Barça spot Alba-opvolger bij Benfica: Tagliafico op shortlist van vier'

'Barça spot Alba-opvolger bij Benfica: Tagliafico op shortlist van vier'

27-04-2022 11:12 Laatste update: 12:12
21

FC Barcelona is in de zoektocht naar een vleugelverdediger uitgekomen bij Benfica-linksback Alejandro Grimaldo. Jordi Alba is inmiddels 33 jaar oud, waardoor Xavi Hernández de achterhoede wil verjongen. 

Grimaldo genoot zijn opleiding bij Barcelona, maar wist niet door te breken. Volgens Mundo Deportivo kunnen de Catalanen de Spanjaard voor tien miljoen euro overnemen van Benfica. Grimaldo geldt als de hoofdprioriteit in Camp Nou om de vacature voor de linksbackpositie op te vullen. Het is niet de bedoeling dat hij volgend seizoen de rol van Alba al inneemt, maar door de leeftijd van de Barcelona-back denkt de club aan de toekomst.

De eventuele komst van Grimaldo is geen goed nieuws voor Nicolás Tagliafico, die afgelopen winter de overstap naar Catalonië leek te maken. De Ajacied staat samen met José Luis Gay (Valencia CF), Javier Gálan (Celta de Vigo) en Alex Moreno (Real Betis) nog wel op de shortlist van Barcelona, maar lijkt als alternatief te gelden wanneer Grimaldo niet haalbaar is. Een hard gelag voor de Ajax-back, die in de voorbije transferperiode liet weten dolgraag de stap naar Barça te maken.