'De Jong kwijnt weg bij Barcelona: vertrek van Koeman is slecht gevallen'

'De Jong kwijnt weg bij Barcelona: vertrek van Koeman is slecht gevallen'

27-04-2022 13:18
71

De toekomst van Frenkie de Jong wordt woensdag breed uitgemeten in Diario SPORT. De Catalaanse sportkrant meldde zaterdag al de interesse van Manchester United in de oud-Ajacied, maar ook Bayern München en Paris Saint-Germain hopen hem over te nemen van FC Barcelona.

De officiële lezing in Camp Nou is nog altijd dat De Jong niet mag vertrekken, maar volgens SPORT zou Barça een bod ter waarde van tachtig miljoen euro wel degelijk overwegen. Manchester United, waar Erik ten Hag de nieuwe manager wordt, zit op het vinkentouw, maar ook Bayern en PSG houden de situatie rond de 24-jarige middenvelder scherp in de gaten.

Wedden

Meer odds

De reden dat Barcelona niet geheel onwelwillend tegenover een transfer van De Jong lijkt te staan heeft te maken met de financiële situatie van de club, maar ook met de prestaties van de Oranje-international. Sinds zijn komst van Ajax heeft hij de torenhoge verwachtingen nog niet volledig ingelost. Zijn optreden tegen Rayo Vallecano van afgelopen weekeinde wordt een nieuw dieptepunt genoemd.

SPORT stelt dat De Jong aan het 'wegkwijnen' is en weet dat het vertrek van Ronald Koeman slecht is gevallen bij de spelmaker. Hoewel hij geliefd is in de hele kleedkamer, in het bijzonder goed kan opschieten met zijn landgenoten en Marc-André ter Stegen en ook Xavi hem altijd steunt, had hij een speciale band met Koeman. Die ging verder dan het voetbalveld, want ook vriendin Mikky Kiemeney bracht bijvoorbeeld veel tijd door met Koemans vrouw Bartina.

Vooral een vertrek naar United wordt daarom als een realistisch scenario gezien door de sportkrant, aangezien De Jong eerder succesvol samenwerkte met Ten Hag bij Ajax. Zijn transfer zou de oorlogskas van Barça kunnen spekken. Met Pedri en Gavi hoeven de Catalanen zich bovendien geen zorgen te maken over zijn opvolging.