'Super League-topclubs riskeren uitsluiting van Champions League in 2023-2024'

'Super League-topclubs riskeren uitsluiting van Champions League in 2023-2024'

27-04-2022 17:45
64

Juventus, Real Madrid en FC Barcelona lopen de kans uitgesloten te worden voor de Champions League-editie van het seizoen 2023-2024. De drie topclubs zijn nog steeds bezig met de plannen voor een Super League en de UEFA stelt daar sancties tegenover. Het niet naleven van die sancties kan grote gevolgen hebben.

Dat weet La Gazetta dello Sport te melden. Onlangs hief het commerciële gerechtshof in Madrid een bevel op, waardoor de UEFA sancties mag opleggen aan de drie overgebleven clubs. Volgens de roze sportkrant vindt er in juni nog een hoorzitting plaats en duurt het minstens tot 2023 voordat het Gerechtshof uitspraak doet over de legitimiteit van de Super League. 

Aangezien er volgend jaar pas een uitspraak volgt, kunnen de drie clubs 'gewoon' meedoen aan de volgende editie van de Champions League. De sancties die de clubs worden opgelegd zijn fors: vijf procent van de totale omzet van het Europees seizoen moet worden afgestaan en daar komt een boete van vijftien miljoen euro bovenop. Voldoen de drie clubs niet aan deze betalingen, dan volgt een uitsluiting van het Champions League-seizoen over twee jaar, stelt de krant.