'Clubloze Cocu 'very much in the picture', concurrentie van Keane in Edinburgh'

'Clubloze Cocu 'very much in the picture', concurrentie van Keane in Edinburgh'

27 April - 18:10 Laatste update: 18:44
48

De naam van Phillip Cocu is opgedoken in het Schotse geruchtencircuit. Volgens The Scottish Daily Express is de momenteel clubloze trainer ‘very much in the picture’ bij Hibernian.

De club uit Edinburgh liep de kampioensplay-offs in Schotland mis en bedankte manager Shaun Maloney voor bewezen diensten. Hibs wil nu op zoek naar een ervaren opvolger en Cocu wordt dus genoemd door The Scottish Daily Express. Manchester United-icoon Roy Keane geldt als belangrijkste concurrent voor Cocu.

De 101-voudig Oranje-international zit sinds november 2020 zonder club, nadat hij in de loop van zijn tweede seizoen werd ontslagen door het Engelse Derby County. Daarvoor fungeerde hij vijf seizoenen lang als hoofdtrainer bij PSV – en hielp hij de Eindhovenaren aan drie landstitels en twee Johan Cruijff Schaal-zeges – en was hij kortstondig werkzaam bij het Turkse Fenerbahçe. Toen Roger Schmidt bekendmaakte te stoppen bij PSV, werd Cocu al snel als potentiële opvolger genoemd, maar de keuze viel uiteindelijk op Ruud van Nistelrooy.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s