Go Ahead Eagles in gesprek met drietal: Dan kan het iets langer duren

Go Ahead Eagles in gesprek met drietal: "Dan kan het iets langer duren"

27-04-2022 19:13
6

Technisch manager Paul Bosvelt heeft uitgebreid de lopende dossiers bij Go Ahead Eagles doorgenomen. Kowet is in gesprek met doelman Andries Noppert en verdedigers Cuco Martina en Gerrit Nauber.

Het drietal beschikt over een aflopend contract, dat per 1 april formeel is opgezegd. "Waarbij we gewoon goed met ze in gesprek zijn en blijven. Sommige supporters zeggen dan: waarom hebben jullie de contracten dan formeel opgezegd? Ten eerste is dat omdat we destijds nog lang niet zeker waren van handhaving, en je natuurlijk dan geen dure Eredivisie-contracten afsluit. Ten tweede is het vanzelfsprekend niet zo dat als een club de contracten niet opzegt, spelers dan automatisch nog een jaar blijven. Zo'n opzegging komt van twee kanten", legt hij uit.

Noppert wordt gelinkt aan onder meer sc Heerenveen en SC Cambuur en Bosvelt beaamt dat meerdere spelers goed in de markt liggen. "Inherent aan onze uitstekende prestaties van dit seizoen, is de interesse van andere clubs in onze spelers. Dan kan het iets langer duren voordat er een besluit wordt genomen, omdat spelers die de vrije status begrijpelijkerwijs vaak kijken of er niet meer uit die situatie te halen valt."