'Het idee leeft dat we het gaan flikken, voor groot deel verdienste van Schreuder'

'Het idee leeft dat we het gaan flikken, voor groot deel verdienste van Schreuder'

28-04-2022 08:55 Laatste update: 11:05
19

Bram van Polen is overtuigd van een goede afloop voor PEC Zwolle in de strijd tegen degradatie. Volgens de 36-jarige aanvoerder komt de opleving van de Blauwvingers in de Eredivisie voor een groot deel op conto van trainer Dick Schreuder.

PEC Zwolle leek halverwege het seizoen voor een onmogelijke opgave te staan, maar doet weer volop mee. "Nou, ik kan je vertellen dat ik er behoorlijk wat grijze haren bij heb gekregen. Man, wat heb ik me zorgen gemaakt. En nog steeds, trouwens. PEC Zwolle is mijn club, hè, dat gevoel zit heel diep", zegt Van Polen in het Algemeen Dagblad. "Je denkt de hele tijd: hoe vinden we die weg naar boven weer?"

De ervaren verdediger zag PEC echter aan een fraaie inhaalrace beginnen. Onder meer de laatste twee duels met AZ en concurrent RKC Waalwijk werden gewonnen. "Bij ons leeft meer dan ooit het idee dat we het met elkaar gaan flikken. En dat is voor een groot deel de verdienste van onze trainer, Dick Schreuder. Vooral hij, een coach met heel veel kwaliteiten, verdient de credits voor onze opmars. Al zijn de zorgen er natuurlijk nog steeds."

PEC staat nu zestiende in de Eredivisie, maar nummer zeventien Fortuna Sittard heeft evenveel punten. Hekkensluiter Sparta heeft slechts één punt minder. Voor de Zwollenaren wacht zaterdag een bezoek aan koploper Ajax, maar Van Polen aast gewoon op de broodnodige punten. "Precies, een stunt is altijd mogelijk."