KNVB heeft nieuws: AZ-Ajax vervroegd, Feyenoord krijgt extra rust voor PSV-thuis

KNVB heeft nieuws: AZ-Ajax vervroegd, Feyenoord krijgt extra rust voor PSV-thuis

28-04-2022 10:06 Laatste update: 10:12
171

De KNVB heeft geschoven met de aanvangstijden van de op 8 mei ingeplande toppers. AZ-Ajax wordt vervroegd en Feyenoord-PSV wordt juist twee uur later afgewerkt.

Feyenoord-PSV stond oorspronkelijk ingepland voor 14.30 uur, AZ-Ajax voor 16.45 uur. Doordat Feyenoord op donderdag 5 mei nog een uitwedstrijd tegen Olympique Marseille speelt, had het de KNVB verzocht om de wedstrijd tegen PSV te verplaatsen. 'In het kader van de veranderagenda van de clubs in de Eredivisie wordt een dergelijk verzoek mits dit haalbaar is door de KNVB gehonoreerd', laat de voetbalbond weten.

Hierdoor heeft dus ook de wedstrijd tussen AZ en Ajax een ander aanvangstijdstip gekregen. De wedstrijden van de vier Eredivisie-topclubs worden ook dit seizoen niet gelijktijdig geprogrammeerd, op de laatste twee speelrondes van dit seizoen na.

Het omgooien van het programma werpt ook nieuw licht op de ontknoping van de titelrace. Aangezien Ajax vier punten voorsprong op PSV heeft, had het, bij een uitglijder van de Eindhovenaren, in Alkmaar kampioen kunnen worden. Nu de Amsterdammers eerder op de dag spelen, zouden ze zonder te spelen de titel kunnen pakken, als Ajax zelf wint bij AZ en PSV dat vervolgens niet doet in De Kuip.