'Dessers-deadline op 1 juni: Feyenoord kan koopoptie nu nog niet lichten'

'Dessers-deadline op 1 juni: Feyenoord kan koopoptie nu nog niet lichten'

28-04-2022 23:38
70

Cyriel Dessers bekrachtigde letterlijk een halve minuut voor de zomerse transferdeadline zijn huurtransfer naar Feyenoord en is dit seizoen goud waard gebleken. Of hij volgend seizoen ook in De Kuip speelt, is nog afwachten: Feyenoord heeft nog ruim één maand om de koopoptie van vier miljoen euro in het huurcontract van KRC Genk te lichten.

Dessers kwam in zijn geboorteland niet aan de bak, werd eind augustus aan Feyenoord verhuurd en kan dus voor vier miljoen euro definitief overstappen. Feyenoord heeft het eerste recht op de Nigeriaanse international uit Leuven, maar zal zich wel vóór 1 juni in Genk moeten melden, bericht het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt.

Gebeurt dat niet, dan kan Genk ook zakendoen met andere geïnteresseerde clubs. Vooralsnog lijkt Feyenoord niet de middelen te hebben om Dessers langer binnenboord te houden. Als de Conference League-finale behaald én gewonnen wordt, zou dat extra geld in het laatje kunnen brengen. Anders is Feyenoord misschien genoodzaakt om spelers te verkopen.

Dessers is dit seizoen goed geweest voor zes competitiegoals, maar was vooral in de Conference League goud waard. In de eerste halve finale tegen Olympique Marseille maakte de topscorer van de competitie zijn negende en tiende treffer van het Europese seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie