Zweten door Payet en 'miep miep-gasten': 'We zijn ontzettend diep gegaan'

Zweten door Payet en 'miep miep-gasten': 'We zijn ontzettend diep gegaan'

29-04-2022 07:12
12

Guus Til moest donderdag tot het gaatje gaan in de eerste halve finale tegen Olympique Marseille in de Conference League. De aanvallende middenvelder spreekt na de 3-2 zege van Feyenoord van de mooiste Europese avond in zijn carrière.

Til was net op tijd fit om in actie te komen. "Ik was nog niet helemaal pijnvrij, maar genoeg om te kunnen spelen", zegt hij op de persconferentie. "Het was een heel zware wedstrijd. We zijn ontzettend diep gegaan. Helemaal omdat zij in de laatste minuten aanzetten. Dan voel je je heel moe, maar moet je alsnog de passlijnen dichtlopen en dat is het allerzwaarst. We kwamen er niet meer uit, al kreeg Alireza Jahanbakhsh nog een dot van een kans."

De Spartak Moskou-huurling denkt dat de uitslag terecht is. "Als we efficiënter waren geweest, hadden we met minimaal twee goals verschil kunnen winnen. Maar ik denk dat zij er ook zo in staan. Voor beide kanten valt wat te zeggen. Je zag ook dat het fifty-fifty was. Wij spelen in principe vrij open. Als je dat doet en je verovert de bal, dan kun je meteen vooruit spelen achter hun linie. Aan de andere kant, als je de duels niet wint, dan komt Payet aan de bal en gaan die twee 'miep miep-gasten' voorop rennen. Dan wordt het zweten."

Til wijst op de aansluitingstreffer van Bamba Dieng. "Op een gegeven moment wonnen zij een paar keer een duel en konden ze Payet vrijspelen. Dan gaan die gasten rennen zijn ze niet te houden. Hoe die gozer die eerste bal binnenschoot... Dat vond ik heel knap. Er kwam een soort zwiep aan die bal en die viel van heel hoog achter in het net. Dan zie je wel dat ze echt kwaliteiten hebben."

Til voorspelt dat ook de return in Frankrijk spectaculair kan worden. "0-0 wordt het denk ik niet", lacht hij. "Ik heb begrepen dat het daar ook gekkenhuis is, dus ik denk dat het een soortgelijke wedstrijd zou kunnen worden." Eerst richt Feyenoord de blik op het uitduel bij Fortuna Sittard. "Dat is ook heel belangrijk, want we willen gewoon nog druk zetten op PSV en anders plek drie veiligstellen."