Bruggink adviseert Ten Hag en Ajax: 'Haller kan ook nog topscorer worden'

Bruggink adviseert Ten Hag en Ajax: 'Haller kan ook nog topscorer worden'

29 April - 08:08
36

Arnold Bruggink vindt dat Sébastien Haller moet worden aangewezen als nieuwe penaltynemer van Ajax. De analist van ESPN ziet dat de twijfel heeft toegeslagen bij Dusan Tadic, die dit kalenderjaar al drie keer miste vanaf elf meter.

De Servische aanvoerder van Ajax heeft nu gemiddeld één op de vijf strafschoppen gemist, terwijl Haller slechts één keer faalde in 26 pogingen. Voor Bruggink is de keuze duidelijk. "Ten Hag moet zeker switchen. In zulke gevallen moet je als Tadic zijnde ook je ego opzijzetten en doen wat het beste is voor het team", zegt de voormalig aanvaller in het Algemeen Dagblad.

Tadic ging onlangs al de fout in tegen Heracles Almelo en FC Twente, en afgelopen weekeinde tegen NEC ging het opnieuw mis. "Toen hij zijn aanloop nam tegen NEC, zag je de twijfel ook", stelt Bruggink. "Zo heeft hij nooit een penalty genomen. Haller is in het verleden wel een zekerheidje gebleken. Hij kan bovendien ook nog topscorer worden van de Eredivisie, wat een drijfveer en mooie bijkomstigheid is."

Ajax-coach Erik ten Hag wilde nog geen conclusies trekken na de krappe 0-1 zege in Nijmegen, maar Tadic vertelde het geen probleem te vinden als hij een pas op de plaats moet maken. "Ik wil altijd verantwoordelijk zijn. Of ik de penalty moet afstaan? Dat is geen probleem. We moeten een doelpunt maken en Ajax moet winnen", zei hij bij ESPN.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s