Rangnick bevestigt dubbelrol: United-adviseur wordt ook bondscoach

Rangnick bevestigt dubbelrol: United-adviseur wordt ook bondscoach

29-04-2022 12:52
4

Ralf Rangnick wordt definitief de nieuwe bondscoach van Oostenrijk. De 63-jarige Duitser benadrukt dat hij ook Manchester United zal blijven dienen.

Rangnick is momenteel interim-manager bij de Premier League-topclub, maar komende zomer draagt hij het stokje over aan Ajax-coach Erik ten Hag. Zelf gaat hij dan verder in een adviseursrol op Old Trafford. Tegelijkertijd neemt hij dus de Oostenrijkse ploeg onder zijn hoede.

"Ik ga aan de slag als bondscoach van Oostenrijk aan het einde van het seizoen, maar zal Manchester United blijven adviseren", kondigt Rangnick aan op de website van The Mancunians. "Ik kijk ernaar uit om mijn rol te spelen en United te helpen om weer echt een grootmacht te worden. Daarnaast is het een eer om bondscoach van Oostenrijk te worden. Het vooruitzicht om met een jong, hongerig team deel te nemen aan het EK in Duitsland in 2024 vervult me met grote verwachtingen."

Rangnick is de opvolger van zijn landgenoot Franco Foda. De ploeg met sterspelers David Alaba en Marcel Sabitzer slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor het WK. Rangnick tekent een contract voor twee jaar. Als Oostenrijk zich plaatst voor het EK, dan wordt de verbintenis automatisch met twee jaar verlengd.

De Duitse trainer zal in juni debuteren tijdens de Nations League-duels met Kroatië, Denemarken en Frankrijk. Hij vierde eerder successen in Oostenrijk met Red Bull Salzburg, waar hij zowel als trainer als technisch directeur werkzaam was.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s