De Telegraaf: Schreuder staat er heel goed op en is de voornaamste kandidaat

De Telegraaf: Schreuder staat er heel goed op en is de voornaamste kandidaat

29-04-2022 20:50 Laatste update: 20:53
68

Alfred Schreuder is topkandidaat om Erik ten Hag bij Ajax op te volgen. Althans, dat stelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Momenteel is het rustig in het Amsterdamse kamp omtrent de aanstelling van een nieuwe trainer. 

Direct nadat het vertrek van Ten Hag naar Manchester United wereldkundig werd, vielen de namen van Club Brugge-trainer Schreuder en Peter Bosz als opvolgers. "De enige ontwikkeling die er nu is, is dat het oorverdovend stil is", stelt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van de ochtendkrant. "Er wordt ook tijd voor genomen, omdat ze nog wel even hebben. Maar ze moeten er niet te lang mee wachten."

Wedden

Meer odds

Volgens de journalist geldt Schreuder als de belangrijkste persoon om het stokje van Ten Hag over te nemen. "Schreuder staat er gewoon heel goed op. Dat is ook wel de voornaamste kandidaat", zegt hij. "Maar er wordt ook met anderen gepraat, omdat je een breed beeld moet hebben. Uiteindelijk zullen ze bij Schreuder uitkomen."

Verweij krijgt bijval van Valentijn Driessen. "Dat het nu rustig is, zegt ook niet zoveel. Je weet dat Ajax bezig is en dat er een lijstje is." Driessen weet dat iedere club over een lijst met potentiële trainers beschikt vanaf het moment dat er een trainer is aangesteld. Zodoende kan er snel worden geschakeld, mocht het niet werken tussen beide partijen. "Schreuder staat daar heel hoog op."