Timber dolt: 'Als ik thuiskom weet ik al dat Jurriën gaat schreeuwen naar me'

Timber dolt: 'Als ik thuiskom weet ik al dat Jurriën gaat schreeuwen naar me'

30 april - 10:30 Laatste update: 10:33
62

Quinten Timber is blij dat FC Utrecht voor het eerst in twee maanden tijd weer drie punten heeft gepakt, maar helemaal tevreden is hij niet. Hij mist nog het stukje efficiëntie, zo werd duidelijk tegen NEC.

Utrecht won met 1-0 en daar is alles mee gezegd. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben dat we hebben gewonnen. We hebben goed spel laten zien, kregen kansen, maar die ook tegen. Ik had zelf ook moeten scoren om het wat makkelijker te maken. Al met al ben ik blij met de overwinning. Ik heb het team vaak kunnen helpen met goals en assists als ik in de zestien kwam, nu ook weer. Dus dat is een verbeterpunt wat ik voor de aankomende wedstrijd het team kan doen", zegt Timber tegen ESPN.

Timber doelt op de kans die hij vlak na de 1-0 kreeg. Hij dribbelde de zestien in, maar wachtte te lang met afwerken en daardoor kon zijn schot gekraakt worden. "Ik moet gewoon afwerken, bij de eerste en tweede kans. Dat is echt een verbeterpunt. Ach, zonde man", zegt Timber als hij de beelden ziet. "Je moet het gewoon afmaken in de bovenhoek, een leermoment voor de volgende keer. Soms probeer ik een mannetje uit te spelen. Ik wilde iets te ver door. Het is een beetje Kevin De Bruyne-achtig: wanneer je ruimte hebt, afwerken. Dat zegt mijn broertje ook altijd. Als ik thuiskom, weet ik al dat Jurriën gaat schreeuwen dat ik niet afwerkte. Het moet beter, ik werk eraan."

Timber wordt erop gewezen dat een middenvelder ook zonder goals of assists belangrijk kan zijn. "Je wilt altijd verbeteren. Je ziet hoe vaak ik in de zestien kom en ik de kansen krijg, dan wil je het gewoon goed doen. Frenkie de Jong is ook super in het voetballen, maar ik wil dat laatste beetje geven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie