'Ik ken Johan Derksen veel te goed, hij heeft het niet gedaan, nooit'

'Ik ken Johan Derksen veel te goed, hij heeft het niet gedaan, nooit'

30-04-2022 12:04 Laatste update: 12:17
291

Jan Boskamp gelooft in de onschuld van Johan Derksen, die deze week 'gecanceld' werd na een ongepaste opmerking tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Derksen vertelde dat hij vijftig jaar geleden een kaars in de vagina van een bewusteloze vrouw stopte. Door alle ophef is het programma Vandaag Inside per direct gestopt.

Derksen kondigde aan 'ermee te kappen' nadat werkelijk alles en iedereen over hem heen viel. "Dat heeft hij al tien keer gezegd", zegt Boskamp in een video van Vandaag Inside.

"De kranten in België staan er ook helemaal vol van. Ik mag het niet zeggen, maar ik moest toch glimlachen. Want wat hij vertelde, heeft hij zeker niet gedaan. Ik hoorde dat hij het wat afzwakte, maar ik ken hem zolang: hij heeft het echt niet gedaan. Ik heb geen idee waarom hij het gezegd heeft. Het is zo'n leuk programma, maar daar zo'n kloteopmerking is het programma naar de klote", zegt Boskamp.

Boskamp vindt wel dat Derksen flink de fout in is gegaan. "Johan is een wereldgozer, maar dat had hij niet moeten doen. Ik geloof niet dat hij dat gedaan heeft. In deze tijd kun je dit soort dingen niet meer zeggen, ik weet nog steeds niet waarom hij het heeft gezegd. Ik ken hem veel te goed: hij heeft het niet gedaan. Nooit."