Real Madrid viert 35e landstitel na overwinning op Vilhena en co.

30-04-2022 18:11 Laatste update: 18:14
45

Real Madrid is voor de 35e keer kampioen van Spanje geworden. Het had tegen Espanyol, waar Tonny Vilhena een basisplaats had, genoeg aan een gelijkspel, maar het werd 4-0 voor De Koninklijke.

Real Madrid nam de afgelopen weken een duikvlucht, vooral omdat achtervolgers Sevilla en FC Barcelona het niet meer bij konden benen. Zaterdag was een puntje genoeg om de 35e landstitel in de clubgeschiedenis binnen te slepen. Real Madrid had in de beginfase moeite om Espanyol, dat dertiende staat, stuk te spelen, maar na ruim een half uur werd door Rodrygo de ban gebroken. De Braziliaan scoorde na 33 minuten en deed dat tien minuten later weer, waardoor de titel zo goed als binnen was.

Toen Marco Asensio na rust ook nog 3-0 maakte, twijfelde niemand daar meer aan. De zege kreeg met de 4-0 van Karim Benzema nog wat extra glans. Real Madrid is met een voorsprong van zeventien punten op Sevilla niet meer te achterhalen. Carlo Ancelotti is de eerste trainer die zowel de Primera Division, Premier League, Serie A, Ligue 1 en Bundesliga weet te winnen.

Na het kampioensfeest moet Real Madrid zich opladen voor de return tegen Manchester City in de halve finale van de Champions League. De eerste wedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning voor de Engelse topclub.