Ten Hag spreekt over Raiola en Onana: 'Ergerlijk dat het betwist wordt'

Ten Hag spreekt over Raiola en Onana: 'Ergerlijk dat het betwist wordt'

30-04-2022 18:42 Laatste update: 19:16
40

De Ajax-spelers zijn geraakt door het overlijden van Mino Raiola, zegt trainer Erik ten Hag. Het nieuws dat de zaakwaarnemer niet meer in leven is, kwam ook bij de spelers binnen. Ten Hag sprak ook over Ajax-doelman Andre Onana, die niet bij de selectie zit.

Ajax heeft met Brian Brobbey, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch drie spelers die begeleid worden door Raiola, terwijl ook Steven Berghuis en Mohamed Ihattaren een verleden met hem hebben. "We hadden via onze spelers contact met Raiola", zegt Ten Hag bij ESPN. De Ajax-trainer brengt zijn condoleances over aan de familie. "Je ziet dat het nieuws wel binnen is gekomen bij ze, dat zie ik aan hun houding. Ze gaan nu voetballen, hopelijk zetten ze het van zich af. Dit moeten ze wel even verwerken."

Wedden

Meer odds

Onana
Ten Hag heeft Onana opnieuw niet bij de selectie gehaald voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De doelman uit Kameroen ontbrak tijdens de bekerfinale tussen PSV en Ajax, volgens Ten Hag vanwege een blessure, terwijl eerste doelman Maarten Stekelenburg al een paar dagen wist dat hij zou spelen, zo gaf hij aan. Dat wijst erop dat Onana gepasseerd is. "Hij is terug en traint. Hij is lid van de selectie, maar ik kies nu voor drie andere keepers", zegt Ten Hag.

"Ik heb de waarheid gesproken en vind het vervelend dat sommige het betwisten. Hij is afgehaakt met een blessure. Ik vind het ergerlijk dat sommigen het betwisten", herhaalt de Ajax-trainer. "Andre was geblesseerd. Dat wist Stekelenburg niet, maar Andre heeft zelf de keuze gemaakt om af te haken."

Voor Ajax is het vier wedstrijden overleven. De Amsterdammers hebben een voorsprong van vier punten, maar het piept en kraakt al weken. Ajax speelt na PEC nog tegen AZ, sc Heerenveen en Vitesse. "Zolang we maar winnen, vind ik het prima. We hebben een hoog verwachtingspatroon. Als we niet met 3-0, 4-0 winnen is dat dan niet goed, maar ik ben wel blij met mijn ploeg. Voetballend kan het beter, maar er zijn ook blessures."