Kwakman mist 'gif' bij Haller: '2 meter en hij verliest kopduels van Mees de Wit'

Kwakman mist 'gif' bij Haller: '2 meter en hij verliest kopduels van Mees de Wit'

30-04-2022 19:50
31

ESPN-analist Kees Kwakman verbaast zich over de houding van Ajax-spits Sébastien Haller. De Ivoriaans international is nog altijd de onbedreigde Eredivisie-topscorer, maar heeft sinds de vorige interlandperiode niet meer gescoord.

Tijdens de vorige wedstrijd tegen NEC was zijn concurrent Brian Brobbey de held van de dag voor de Amsterdammers. Volgens Kwakman wekt Haller niet de indruk dat hij ten koste van alles het tij wil keren. "Ik mis ook wel een beetje gif bij Haller, hoor. Jeetje…", constateert hij halverwege de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, in De Eretribune. "Dat is natuurlijk hoe hij is, dat weet ik ook wel. Maar hij verliest gewoon vier, vijf kopduels van Mees de Wit en dan denk ik: je bent twee meter!"

Brobbey geeft wel zijn visitekaartje af als hij invalt, vindt Kwakman. "Die komt erin en gooit eerst even twee man op de grond." Collega-analist Mario Been valt hem bij. "Zou Haller niet een beetje van binnen kwaad zijn geweest, toen hij die finale niet mocht spelen?", doelt hij op de bekerfinale tegen PSV, toen Brobbey een kans kreeg. "Ik denk juist niet", countert Kwakman. "Was hij dat maar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie