Ajax maakt geen fout in titelrace en wint overtuigend dankzij dubbelslag Klaassen

Ajax maakt geen fout in titelrace en wint overtuigend dankzij dubbelslag Klaassen

30-04-2022 20:36
208

Ajax heeft in de bloedstollende titelstrijd gedaan wat het moest doen tegen PEC Zwolle. In een wedstrijd waarin de Amsterdammers beter voor de dag kwamen dan vorige week in Nijmegen (0-1), werd de nummer zeventien van de Eredivisie zonder al te veel moeite opzij gezet: 3-0. Het woord is weer aan PSV, dat zondag in actie komt tegen Willem II. 

Met een gewijzigde basiself begon de ploeg van Erik ten Hag aan speelronde 31 van de competitie. Youri Regeer maakte zijn basisdebuut, terwijl ook Mohammed Kudus aan de aftrap verscheen. Het duo zag hoe PEC in de openingsfase van zich afbeet en binnen de minuut via Chardi Landu op voorsprong kon komen. De kopbal van de PEC-speler miste de juiste richting, waardoor Maarten Stekelenburg en Ajax opgelucht konden ademhalen. 

Ajax opende moeizaam, maar kwam na twintig minuten beter in de wedstrijd. Na een halfuur tekende Dusan Tadic na een prachtige pass van Kenneth Taylor voor de openingstreffer. Een droge volley van de Serviër was Kostas Lamprou te machtig. Niet veel later leek PEC op gelijke hoogte te komen, ware het niet dat Daishawn Redan van twee meter voor het doel over schoot. 

In de tweede helft hadden de Amsterdammers de touwtjes steviger in handen. Dat was inherent aan het tweede Ajax-doelpunt snel na rust. Davy Klaassen was de gevierde man, nadat Jurriën Timber de paal raakte. In het restant van het duel kwam Ajax niet meer in gevaar. Sébastien Haller kreeg een wereldkans om de score verder uit te breiden, maar de Ivoriaan schoot de bal oog in oog met Lamprou hoog over. Klaassen deed dat tien minuten voor tijd wél. En hoe: van een meter of 25 krulde hij de bal in de verre kruising.

Het gat met naaste belager PSV loopt door de zege weer op tot zeven punten. Zondag kunnen de Eindhovenaren het weer terugbrengen tot vier. Volgende week speelt Ajax de uitwedstrijd tegen AZ, terwijl PSV dan op bezoek gaat bij Feyenoord.