Mulenga (38) gaat stoppen en wendt zich weer tot oude liefde FC Utrecht

Mulenga (38) gaat stoppen en wendt zich weer tot oude liefde FC Utrecht

30-04-2022 20:56
17

Jacob Mulenga is aan de laatste weken van zijn profloopbaan bezig: zijn contract bij Go Ahead Eagles wordt niet verlengd en de 38-jarige Zambiaan vindt het mooi geweest. Hij lijkt echter in Nederland te blijven en heeft zich al bij zijn oude liefde FC Utrecht gemeld.

Mulenga speelde tussen 2009 en 2014 in De Galgenwaard. Na omzwervingen in Turkije en China vond hij zijn weg naar de Domstad weer, voordat hij in Deventer neerstreek. "Ik keerde terug naar Nederland en trainde mee bij de amateurclub van Wesley Sneijder (DHSC, red.). Maar ik was topfit en bij GA Eagles zette Kees (trainer Kees van Wonderen, red.) de deur open voor mij. Het werden twee geweldige jaren. Promotie naar de Eredivisie en nu handhaving", vertelt hij aan De Stentor.

Mulenga fungeerde in De Adelaarshorst als mentor voor jongere medespelers. "Isac Lidberg bijvoorbeeld. Ik had in het begin mijn twijfels, maar hij is enorm gegroeid. Hij is met zijn arbeid nu al van zo'n grote waarde. Hij is sterker dan alle verdedigers in de eredivisie. Echt, over twee jaar is hij een topspits."

Inmiddels heeft hij al gesproken met FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en -directeur Jordy Zuidam. "Mijn carrière sluit ik over ruim twee weken af. Dan ga ik nogmaals praten. Wat mijn rol wordt weet ik niet, we zullen zien. Al heb ik meer zaken lopen. Behalve mijn investments in Zambia, lijkt een rol als spelersadviseur en mentor mij ook wel wat"