Ajax geeft koppositie niet meer weg: 'Wij willen het, dus het gaat gebeuren'

Ajax geeft koppositie niet meer weg: 'Wij willen het, dus het gaat gebeuren'

30-04-2022 21:08
126

Davy Klaassen is blij dat Ajax na lange tijd weer eens een uitslag met een hoge score heeft kunnen neerzetten. Tegen PEC Zwolle was de middenvelder tweemaal trefzeker, waardoor de eindstand op 3-0 bepaald werd. 

Voor het eerst sinds 2016 scoorde Klaassen van buiten de zestien. Mede dankzij zijn prachtige goal nam Ajax ruim afstand van de nummer zeventien van de competitie. "De laatste weken gaat het niet makkelijk. Het is elke wedstrijd hopen dat je zo'n uitslag kan neerzetten", erkent Klaassen bij ESPN. De Oranje-international was weliswaar niet tevreden over de eerste helft. "Het was stroef, maar ik had geen enkel moment het gevoel dat het niet goed zou komen."

Verslaggever Hans Kraay junior noemt het tweede doelpunt van Klaassen 'smerig'. "Smerig? Hij was gewoon mooi", countert de Ajacied. "De jongens schoten de hele tijd op de keeper, dus dacht ik: ik doe het zelf maar een keer."

Klaassen benadrukt dat het kampioenschap niet meer uit handen gegeven mag worden in de laatste drie wedstrijden. "We moeten nu wel. Het kan wel anders, maar wij willen dat het gaat gebeuren (het kampioenschap, red.). Het gaat dus gebeuren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie