Mirror-journalist op scoutingsreis bij Ajax: 'Deed me denken aan Frenkie de Jong'

Mirror-journalist op scoutingsreis bij Ajax: 'Deed me denken aan Frenkie de Jong'

30-04-2022 21:42
29

Daily Mirror-journalist Rich Jones praat de Engelse voetbalfans bij over wat ze van Erik ten Hag kunnen verwachten. De Britse tabloid had Jones zaterdag naar Ajax-PEC Zwolle gestuurd, om de ploeg van de nieuwe Manchester United-manager aan het werk te kunnen zien.

Ajax was andermaal niet op volle oorlogssterkte, maar won wel comfortabel met 3-0 van PEC. Jones zag Kenneth Taylor uitblinken op het Amsterdamse middenveld. "Hij stond er pas voor de tweede keer in, maar hij sprong er wel uit, great performance. Hij speelde heel zelfverzekerd op het middenveld en deed me een beetje denken aan Frenkie de Jong."

Het spel van Ryan Gravenberch kon de journalist ook wel bekoren. "Je kon wel zien waarom hij aan alle grote clubs wordt gelinkt, hij was absolutely superb." Dat centrale verdediger Jurriën Timber daar waar mogelijk de aanval zocht, is volgens Jones exemplarisch voor de voetbalvisie van Ten Hag. "Daar kwam de tweede goal (van Davy Klaassen, red.) uit, Timber die achter de laatste lijn opdook, interessant om te zien. Daley Blind en hij waren erg sterk aan de bal, zij zorgden ervoor dat Ajax tussen de linies van de tegenstander door kon spelen Gecombineerd met hun verdedigende plicht."

Jones zag wel een vleugje Pep Guardiola in Amsterdam. "Die heeft bij Bayern München natuurlijk samengewerkt met Ten Hag. Ajax bespeelde ook de halfspaces, op de punten van het strafschopgebied, Blind en Timber doken daar regelmatig op." De journalist heeft er wel vertrouwen in dat Ajax in het slot van het seizoen zijn voorsprong op PSV intact houdt. "Het lijkt erop dat Erik ten Hag naar de Premier League komt met een kampioenschap op zak."