Tadic krijgt bloemen van Ten Hag: 'Het geeft aan wat voor voorbeeld hij is'

Tadic krijgt bloemen van Ten Hag: 'Het geeft aan wat voor voorbeeld hij is'

1 mei - 07:16
84

Erik ten Hag is zeer tevreden over de optredens van Sébastien Haller en Dusan Tadic in het Eredivisie-duel van Ajax met PEC Zwolle. De Servische aanvoerder was belangrijk met een fraai doelpunt, maar de Ivoriaanse spits miste een grote kans en kreeg de nodige kritiek.

"Ik denk dat ze het uitstekend hebben gedaan. Sébastien heeft het voordeel dat hij dit systeem kent, want zo hebben we vaak bij FC Utrecht gespeeld", vertelt Ten Hag op de persconferentie. De trainer kan zich niet vinden in de kritiek van onder meer ESPN-analist Kees Kwakman. "Ik vond hem eerlijk gezegd goed spelen. Ik weet dat die goals wel weer gaan komen. Die ervaring heb ik met hem. Het eerste uur vond ik hem heel behoorlijk spelen, als aanspeelpunt en bij het positie kiezen."

Tadic drukte zijn stempel met een schitterende goal in de eerste helft. De 33-jarige aanvaller vestigde tevens een clubrecord door nu al 124 competitieduels op rij in actie te komen voor de Amsterdammers. "Van mij krijgt hij zeker bloemen", reageert Ten Hag. "Het geeft nog maar eens aan wat voor voorbeeld hij is: hoe je als prof moet leven. De spelers om hem heen zien dagelijks wat hij erin steekt. Op de momenten dat het moet, kan hij ook leveren. Dat hebben we vandaag ook weer gezien."

"Het is een speler die vooropgaat, met een aantal andere leiders, zoals Davy Klaassen, Daley Blind en Maarten Stekelenburg", vervolgt Ten Hag. "Zij trekken de kar, dat vind ik geweldig om te zien. Als je hebt over Dusan Tadic, zoveel wedstrijden achter elkaar. Het zou eigenlijk normaal moeten zijn, maar je moet het maar kunnen opbrengen, ik geef het je te doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie