NAC-spits Hilterman bij huldiging Emmen: 'Ik heb meer gevoel bij deze club'

NAC-spits Hilterman bij huldiging Emmen: 'Ik heb meer gevoel bij deze club'

01-05-2022 08:04
72

Jeredy Hilterman was een opvallende gast op het kampioensfeest van FC Emmen. De 23-jarige aanvaller speelde in de eerste seizoenshelft voor de ploeg van coach Dick Lukkien, maar vertrok in januari naar NAC Breda. Hij geeft aan zijn oude club behoorlijk te missen. 

Hilterman speelde in een halfjaar tijd twintig duels voor Emmen, waarin hij acht keer scoorde. "Ik denk dat ik hier een goede indruk heb achtergelaten, het was kort maar krachtig", zegt hij tegen ESPN. "Ik heb een heel goed gevoel hier en deze club zal altijd in mijn hart zitten. Dat merk je ook aan hoe het publiek reageerde. Helaas bleven mijn teamgenoten wat achter...", grapt hij. "Maar nee, het publiek reageerde heerlijk."

Hilterman geeft toe dat hij Emmen mist en zet de deur open voor een terugkeer. "Ik sta nu onder contract bij NAC, maar je weet nooit wat er in de transferperiode kan gebeuren." Tijdens een speech op het titelfeest zei hij al dat 'mensen maken fouten'. "Ik had een heel ander idee van hoe het zou lopen", legt hij uit. De spits belandde na een mindere periode op de bank bij Emmen. "Ik dacht rationeel: ik moet minuten maken. Maar mijn gevoel lag bij Emmen. Ik was net gesetteld, het is vervelend dat je dan weggaat."

Achteraf was Hilterman misschien liever aan De Oude Meerdijk gebleven. "Ik heb bij deze club een heel goed gevoel gekregen. Bij NAC is dat wat minder, mede doordat ze in een lastige periode zitten. Dat zegt niet dat ik geen gevoel heb bij NAC, maar bij Emmen is dat meer." Zijn contract in het Rat Verlegh Stadion loopt nog tot medio 2024. Voor de Brabanders kwam hij tot dusver dertien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij twee keer scoorde.