PSV worstelt en verliest Vinícius, maar wint wel en voert druk op Ajax weer op

01-05-2022 16:22
245

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax. Het won thuis met 4-2 van degradatiekandidaat Willem ll, maar kreeg wel twee treffers tegen en verloor spits Carlos Vinícius, die waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld heeft.

Op basis van de ranglijst zou PSV makkelijk van Willem ll moeten kunnen winnen, maar zo makkelijk ging het niet. PSV kampt met de nodige blessures en Willem ll heeft na de zege op Vitesse aan vertrouwen getankt.

PSV kwam wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Cody Gakpo gaf voor op Philipp Max, die weer voorgaf op de scorende Ritsu Doan. De VAR had twijfels bij de geldigheid van het doelpunt en riep scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de kant. De arbitrage had drie minuten nodig om de goal af te keuren, in de herhaling bleek dat Vinícius buitenspel zou hebben gestaan, maar duidelijk was dat niet.

Via Gakpo (paal) en Vinícius kreeg PSV kansen op meer. Eerstgenoemde schoot na een half uur spelen alsnog de 2-0 binnen na een fase waarin weinig gebeurde. PSV moest de wedstrijd afmaken zonder Vinícius, wiens hamstring een flinke optater kreeg. De Braziliaanse spits kon niet verder. Een kopbal van Ché Nunnely vlak voor rust bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Dat gebeurde in een fase waarin PSV de kans op 3-0 liet liggen. Meteen na de 2-1 van Nunnely werd het dankzij Eran Zahavi weer 3-1.

PSV door eigen toedoen de nodige moeite met Willem ll. De Tilburgers kwamen in de tweede helft wederom terug in de wedstrijd. Na balverlies van Bruma verwerkte keeper Yvon Mvogo een bal slecht, waarna Elton Kabangu voor 3-2 zorgde. Geklungel van Wessel Dammers leverde de 4-2 voor PSV, diezelfde Dammers voorkwam in de slotfase 5-2 en ook Timon Wellenreuther liet zich nog van zijn sterke kant zien.

PSV heeft het gat met koploper Ajax weer teruggebracht tot vier punten. De Eindhovenaren spelen volgende week uit bij Feyenoord, waarna NEC en PEC Zwolle de tegenstanders zijn.