Lampard verslaat Tuchel: Everton leeft nog, heldenrol voor Pickford

01-05-2022 16:55
12

Everton heeft in de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten gepakt. Op Goodison Park werd nummer drie Chelsea, de oude ploeg van Everton-manager Frank Lampard, met 1-0 verslagen. Jordan Pickford was de absolute uitblinker bij Everton.

Door de opmars van Burnley gaf menigeen steeds minder voor de kansen van Everton, ondanks dat Chelsea de laatste weken stroef draait. Everton wist zich in de eerste helft dapper te verweren. Het kreeg zelf nagenoeg geen kansen, maar Chelsea werd ook niet gevaarlijk.

Na rust werd de ban gebroken door Richarlison, ooit hard op weg naar Ajax. Daar ging wel een grove fout van Cesar Azpilicueta aan vooraf. De Spanjaard verloor de bal in de opbouw knullig, waarna Richarlison wist af te drukken.

Chelsea zette aan, maar stuitte telkens op Pickford, die op den duur onsterfelijk werd. Hij haalde een bal van de lijn en verrichtte ook daarna meerdere knappe reddingen, waardoor het 1-0 bleef. In de tegenstoot wist Everton Chelsea geen pijn te doen. Zo weigerde Demarai Gray de wedstrijd te beslissen.

In de slotfase, opnieuw door Pickford, slaagde Chelsea er weer niet in om te scoren. Everton wist de zeven minuten blessuretijd te overleven. The Toffees doen weer mee, maar zijn er nog lang niet. Het gat met nummer zeventien Leeds United, dat met deze stand in de Premier League blijft, is twee punten.

Tottenham Hotspur - Leicester City 3-1
Tottenham Hotspur heeft Arsenal gepasseerd in een direct ticket voor de Champions League. Het won op eigen veld met 3-1 van Leicester City. Het kwam na 22 minuten op voorsprong door Harry Kane. In de tweede helft haalde Heung-Min Son de trekker over. De treffer van Kelechi Iheanacho kwam veel te laat. Tottenham neemt plaats vier in op de ranglijst.