PSV heeft drie vraagtekens voor Feyenoord-uit: 'Blij dat het vraagtekens zijn'

PSV heeft drie vraagtekens voor Feyenoord-uit: 'Blij dat het vraagtekens zijn'

1 mei - 17:47
76

Het lange seizoen van PSV zit er bijna op en de Eindhovenaren hebben een niet bepaald topfitte selectie, met het oog op de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Rogers Schmidt zat zondag tegen Willem II al niet ruim in zijn opties.

Naast de zwaar geblesseerde Olivier Boscagli en de ook al langer afwezige Armando Obispo ontbraken onder meer André Ramalho, Philipp Mwene, Yorbe Vertessen, Noni Madueke en Mario Götze. Erick Gutiérrez speelde noodgedwongen als centrale verdediger en in de loop van de wedstrijd viel ook Carlos Vinícius uit. Ramalho, Götze en Madueke gelden als 'vraagtekens' voor de wedstrijd tegen Feyenoord. "En daar ben ik eerlijk gezegd blij mee: dat zij vraagtekens zijn, betekent dat ze niet sowieso al afwezig zijn", knipoogt Schmidt in gesprek met ESPN.

Schmidt hoopt in de laatste drie Eredivisie-speelrondes nog op de bovengenoemde drie vraagtekens. Op de zondag uitgevallen Vinícius hoeft PSV niet te rekenen. "Erg jammer voor Carlos, hij was prima in vorm en deed het erg goed. Voor hem is het einde seizoen, denk ik. Het was ook een erg lang seizoen (PSV begon eind juli in de Champions League-voorrondes, red.), maar we moeten zorgen dat we klaar zijn voor de laatste drie wedstrijden", aldus de naar Benfica vertrekkende trainer. "En natuurlijk zijn we er klaar voor."

De wedstrijd tegen Feyenoord op 8 mei is verplaatst naar 16.45 uur, in verband met de Europese verplichtingen van de Rotterdammers. Daarna speelt de Johan Cruijff Schaal- en bekerwinnaar nog thuis tegen NEC en uit tegen PEC Zwolle.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie