'Als ik dat niet meer voel en niet meer baal van een wissel, kan ik beter stoppen'

'Als ik dat niet meer voel en niet meer baal van een wissel, kan ik beter stoppen'

01-05-2022 18:04
6

Luuk Brouwers ging bij aanvang van het slotkwartier van Go Ahead Eagles-Vitesse balend naar de kant. De naar FC Utrecht vertrekkende middenvelder werd afgelost door Ogechika Heil en stak zijn frustratie niet onder stoelen of banken.

Brouwers vond dat echter geen bijzondere reactie, liet hij na afloop weten aan ESPN. "Ik was echt niet blij, nee. Natuurlijk niet, je staat 2-1 achter en ik had het gevoel dat we er goed in zaten op basis van de tweede helft en dat er echt nog wel wat ruimtes lagen met ballen achter hun laatste lijn. En ik had het gevoel dat ik er meer aan bij kon dragen dan 74 minuten."

"Dan is het misschien niet altijd juist om dat te laten merken. Maar goed, als ik dat gevoel niet meer heb en niet meer baal van een wissel of van een nederlaag, dan ik beter stoppen met voetbal, denk ik. Want dan doet het me niet zo heel veel meer", vervolgde Brouwers.

De 23-jarige Brabander kreeg het in de loop van de wedstrijd nog aan de stok met tegenstander Riechedly Bazoer, maar haalde ook daar zijn schouders over op. "Ja, maar dat is voetbal. Het gaat er hard aan toe: achteraf lach je er om en op dat moment is het even de strijd. Hoort erbij."