Feyenoord doet wat het wil in tussendoortje: Fortuna ontsnapt aan monsterscore

01-05-2022 18:39 Laatste update: 23:05
179

Feyenoord heeft het tussendoortje tegen Fortuna Sittard zonder noemenswaardige problemen doorstaan en kan toewerken naar de Conference League-return tegen Olympique Marseille. De ploeg van Arne Slot had eigenlijk liever niet gespeeld, maar kreeg alle medewerking van de tegenstander en de uiteindelijke 1-3 zege had nog veel hoger uit kunnen vallen.

Slot begon met zijn sterkste basisopstelling en wilde zo snel mogelijk het verschil maken. Feyenoord creëerde voor rust de ene na de andere kans en kwam binnen een half uur op 0-2, dankzij een rake kopbal en een intikker van Lutsharel Geertruida. Tussendoor kreeg Feyenoord een penalty, maar doelman Yanick van Osch redde knap op de inzet van Orkun Kökcü. Het meest opvallende wapenfeit van Fortuna was de aanvaring van Roel Janssen met Feyenoord-trainer Slot langs de lijn.

Na rust ging Feyenoord vrolijk verder: Reiss Nelson troefde Janssen af en schoot via beide palen de 0-3 binnen. Feyenoord bleef verder slordig omgaan met zijn kansen en wilde de wedstrijd na een uur spelen doodmaken: Kökcü, Luis Sinisterra en Cyriel Dessers kregen wat extra rust, met de wedstrijd tegen Marseille van donderdag in het verschiet.

Het tempo zakte hierdoor en Fortuna kon weer terug in de wedstrijd komen. Guus Til haalde nog een bal van de lijn, maar Zian Flemming maakte alsnog de 1-3, toen hij vrij voor Ofir Marciano opdook. Daarna volgden nog een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied van Feyenoord, terwijl Geertruida aan de overkant nog bijna zijn hattrick volmaakte. Het uitvallen van Marcos Senesi was de enige noemenswaardige tegenvaller.

Feyenoord verstevigt zijn derde plek en zet achtervolger FC Twente op vijf punten. Fortuna blijft voorlopig veertiende met 29 punten, maar nummer vijftien RKC Waalwijk kan nog langszij komen als het zondagavond een resultaat boekt tegen FC Groningen.