Barça houdt de rijen gesloten en wint mede dankzij Memphis van Mallorca

01-05-2022 22:49 Laatste update: 23:10
19

FC Barcelona heeft de matige serie van de laatste weken een halt toegeroepen. In het eigen Camp Nou, waar de afgelopen drie wedstrijden in een nederlaag voor de thuisploeg eindigden, werd afgerekend met RCD Mallorca: 2-1.

Trainer Xavi had basisplaatsen in petto voor Frenkie de Jong en Memphis Depay en vooral laatstgenoemde was erop gebrand om te laten zien dat dat terecht was. De afgelopen wedstrijden moest de clubtopscorer van Barcelona vaak toekijken en nu hij weer eens vanaf de aftrap mee mocht doen, was het tijd om een showtje weg te geven.

Na een klein half uur had Memphis er al een doelpunt in liggen. Hij schatte een lange bal van Jordi Alba uitstekend in en volleerde in één keer binnen, waarmee hij Barça op 1-0 en op het goede spoor zette. De voorsprong was ook verdiend. De Blaugranas domineerden en kregen er door het doelpunt van Memphis ook nog een bak aan zelfvertrouwen bij.

Dat resulteerde pas na rust in een tweede doelpunt. Sergio Busquets was de oplettendste na een afvallende bal en prikte binnen (2-0), waarmee de zege wel binnen leek voor de mannen van Xavi. In het restant van de tweede helft was het de bedoeling om een positief gevoel te blijven houden, en dat lukte aardig toen Ansu Fati na maandenlang blessureleed mocht invallen.

Vlak daarna maakte Mallorca het echter toch nog spannend. Antonio Raillo maakte er 2-1 van en zorgde nog voor een spannende slotfase in Camp Nou, waar de supporters de bui alweer zagen hangen. De laatste minuten waren niet van hoog niveau van Barcelona, maar het was uiteindelijk wel genoeg om de zege binnenboord te houden.

Daardoor is plek twee stevig in handen van Xavi en de zijnen gekomen. Sevilla, de nummer drie, staat nu twee punten achter en de marge op Atlético is met vijf punten wel veilig.