Frenkie de Jong neemt onrust weg: 'Gesprek met Xavi was heel goed'

Frenkie de Jong neemt onrust weg: 'Gesprek met Xavi was heel goed'

02-05-2022 07:10
2

Frenkie de Jong benadrukt dat hij zich goed voelt bij FC Barcelona. De 24-jarige middenvelder had onlangs een gesprek met Xavi, nadat hij vorige week zichtbaar baalde van zijn wissel in het La Liga-duel met Rayo Vallecano.

De Jong speelde zondag gewoon weer de hele wedstrijd mee tijdens de nipte 2-1 zege op Real Mallorca. "'Het gesprek met Xavi was heel goed. Ik heb vertrouwen in mijzelf, en de coach heeft me verteld dat hij ook vertrouwen in mij heeft. Iedereen is blij", vertelt de oud-Ajacied aan Movistar. Hij bestrijdt dat er te veel druk op zijn schouders rust. "Ik denk niet dat er te veel van me wordt gevraagd. Er is nooit te veel druk. Het is goed voor een speler, om zo het beste uit jezelf te halen."

Na drie nederlagen op rij snakte Barça naar een zege. De Jong is blij met de drie punten. "Ik denk dat we best goed speelden, hoewel we ons kunnen verbeteren. Het was belangrijk om te winnen. Daar zijn we blij mee." De Catalanen blijven concurrent Sevilla drie punten voor. "We zijn nu tweede. Het eerste doel is om in de top-vier te eindigen. Maar ook om tweede te worden, zodat we volgend seizoen deel kunnen nemen aan de Spaanse Super Cup."