Ten Hag over Ajax-experiment: 'Ik ben niet zo'n autist dat dit het nu is'

Ten Hag over Ajax-experiment: 'Ik ben niet zo'n autist dat dit het nu is'

02-05-2022 07:33 Laatste update: 07:44
48

Erik ten Hag zit in zijn laatste weken als Ajax-trainer niet ruim in zijn opties: zaterdag moest hij tegen PEC Zwolle terugvallen op een 4-4-2 formatie, met debutant Youri Regeer als rechtsback. Ten Hag hoopt tijdens de topper tegen AZ wel weer te beschikken over Noussair Mazraoui en Steven Berghuis.

Latino's Lisandro Martínez en Antony zijn er in Alkmaar waarschijnlijk ook niet bij. Met Mazraoui en Berghuis – die tegen PEC een half uur voor tijd inviel – kan er in elk geval weer 4-3-3 gespeeld worden. "We hebben tegen PEC in een ander systeem gespeeld en daar op getraind. Steven kende daardoor niet alle ins en outs van het systeem, waardoor ik besloot hem niet te laten starten", verklaart Ten Hag, geciteerd door De Telegraaf. "Het was een duidelijke overwinning tegen een dapper spelend PEC Zwolle. Maar uiteindelijk weet je dat de kwaliteit wint als het op het veld tactisch goed staat. En dat stond het."

Wedden

Meer odds

Het PEC-systeem lijkt een éénmalig experiment, al wil de toekomstig Manchester United-manager nog niet op de zaken vooruit lopen. "Ik ben niet zo'n autist dat dit nu het systeem is voor de laatste week", aldus Ten Hag. "Ik hoop dat we weer de beschikking hebben over een volledig fitte Berghuis en Mazraoui. Dan kijken we wat tegen AZ het beste plan is."

Ajax zou zondag om 16.45 uur aftrappen tegen AZ, maar de wedstrijd is verplaatst naar 14.30 uur, omdat Feyenoord na zijn Europese verplichtingen extra rust krijgt voor de wedstrijd tegen PSV. Daarna volgen wedstrijden tegen sc Heerenveen en Vitesse. Ajax koestert een voorsprong van vier punten op PSV.