Perez over 'achtste wereldwonder' van Ajax: 'Super vaardig, maar komt er niet uit'

Perez over 'achtste wereldwonder' van Ajax: 'Super vaardig, maar komt er niet uit'

2 May - 09:31
46

Kenneth Perez ziet dat Mohammed Kudus de hooggespannen verwachtingen nog niet kan inlossen bij Ajax. De 21-jarige middenvelder kende een stormachtige start in Amsterdam, maar na blessureleed heeft hij dat niveau nog niet aangetikt.

Ook in het duel met PEC Zwolle (3-0) was Perez niet onder de indruk van Kudus. "Kun je het je nog herinneren na drie wedstrijden? Het achtste wereldwonder was geboren", zegt de Deense analist bij Dit was het Weekend op ESPN. "Het is een goede speler, super vaardig, maar het komt er niet uit. Hij heeft eigenlijk ook geen diepgang. Hij loopt zo veel met de bal. Op het oog is hij een lekkerdere speler dan Taylor, alleen Taylor is wat functioneler en betrouwbaarder."

Hedwiges Maduro vindt ook dat de Ghanees weinig overzicht heeft en ziet dat Kenneth Taylor meer op de deur klopt. "Hij loopt vaak met zijn hoofd naar beneden, dribbelen en  zich vastlopen. Na zijn blessure is hij niet meer in de vorm van daarvoor geweest. Je ziet dat hij techniek heeft, maar hij loopt zich altijd vast. Taylor gaat zonder bal ook vaker diep. Kudus wil altijd in de bal en dribbelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s