Ibiza-tripje Bayern wakkert kritiek verder aan in Duitsland: 'Teambuilding'

Ibiza-tripje Bayern wakkert kritiek verder aan in Duitsland: 'Teambuilding'

02-05-2022 09:46 Laatste update: 09:58
18

De selectie van Bayern München is een dag na de 3-1 nederlaag tegen FSV Mainz naar Ibiza gevlogen. Der Rekordmeister noemt het een 'vorm van teambuilding', maar in Duitsland leidt het tot veel kritiek.

"Vorige week hebben de spelers ons ervan op de hoogte gesteld dat ze de trainingsvrije dagen op Ibiza door wilden brengen. Wij hebben ingestemd met deze vorm van teambuilding", reageert Bayern-directeur Hasan Salihamidzic in gesprek met Sky Sport op de ophef.

Wedden

Meer odds

Bayern verzekerde zich al van de tiende titel op rij in de Bundesliga, terwijl het al is uitgespeeld in de Champions League en de DFB-Pokal. "Onze selectie had zich dit seizoen nog hogere doelen gesteld. De spelers hebben - met het oog op de toekomst - veel met elkaar gesproken na de uitschakeling in de Champions League, dat vinden we heel positief. Ik heb als speler ook ervaren dat uit zulke nederlagen iets moois kan ontstaan. Zo'n gezamenlijke actie van de ploeg kan heel belangrijk zijn."

Het tripje zorgt desondanks voor kritiek in Duitsland. Afgelopen weekeinde uitte Hertha BSC-trainer Felix Magath al kritiek op Bayern. Hij verwijt de grootmacht het seizoen te laten lopen. De ploeg van coach Julian Nagelsmann speelt zaterdag tegen VfB Stuttgart, een concurrent van Hertha in de strijd tegen degradatie.